نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=144734کپی به کلیپ‌بورد

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول با حضور احمد تجری مفرد فرماندارشهرستاان علی آباد کتول ،مرگدری معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان ،چند مدیر کل،اعضای شورای اداری علی آباد کتول ومردم شهرستان در محل هتل پارمیس شهرستان برگزارشد.

فرماندار علی آباد کتول با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از صنایع شهرکهای صنعتی علی آباد تعطیل است گفت: متاسفانه در شهرک صنعتی ۸۵ واحد صنعتی داریم که ۲۲ واحد آن به دلایل مشکلات و شرایط سخت اقتصادی تعطیل است و تنها حدود ۵ واحد صنعتی فعالیت دارد و ما بقی نیز بصورت نیمه فعال ۳۰ الی ۵۰ درصد به سر می برند.

تجری خاطرنشان کرد: امروز راه گریز از مشکلات شهرستان تقویت داشته هاست و اینکه برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه ای داشته باشیم زیرا ما با داشتن پتانسیل های مختلف کشاورزی و گردشگری شرایط ویژه ای را داریم.

فرماندار علی آباد کتول با تاکید بر لزوم برنامه محوری گفت: باید ببینیم کجا بوده ایم و کجا هستیم و به کجا باید برسیم، ولی متاسفانه با همه این پتانسیل ها ی موجود در شهرستان امروز نرخ بیکاری شهرستان علی آباد کتول بیش از 14 درصد است.

تجری در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در شهرک صنعتی 85 واحد صنعتی داریم که 22 واحد آن به دلایل مشکلات و تنگناهای مالی و شرایط سخت اقتصادی در حال حاضر تعطیل است و تنها حدود 5 واحد صنعتی فعالیت دارد که ما بقی نیز بصورت نیمه فعال 30 الی 50 درصد به سر می برند.

فرماندار علی آباد کتول ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در راستای منویات مقام معظم رهبری و در راستای نشست ها و هم اندشیی ها بتوانیم گامهای بسیار مثبتی را در مسیر توسعه شهرستان بر داریم.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان با بیان اینکه استان گلستان از اقتصاد تک محوری کشاورزی خارج شده است، گفت: بخش کشاورزی گلستان یک ظرفیت و پتانسیل است و فرصتهای فراوان دارد اما پاسخگوی نیازهای استان نیست و لازم است یه با تلاش و همفکری در راه توسعه همه جانبه استان گام برداریم.

وی گفت: به نظر من مقام معظم رهبری می خواهند در یک تلاش به یک درک و فهم مشترک از مشکلات نارسایی ها و مشکلات در وضع موجود برسیم و در کنار همدلی و تعامل به یک برون رفت از وضع موجود به وضع مطلوب دست یابیم.

مرکدری در ادامه گفت: ما تا نیاز را احساس نکنیم و باور نکنیم که نیاز داریم حرکتی محقق نمی شود و حرکت اگر مبتنی بر شناخت نباشد احتمال توفیق کمی دارد.

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان خاطر نشان کرد: قائده یک شناخت نیاز به یک سری اطلاعاتی دارد که بشود براساس آن برنامه ریزی کرد، که بدانیم کجا هستیم چه امکانات موقعیت، فرصت و تهدیدهایی داریم و هرچه برنامه ریزی ما دقیق تر باشد امکان نتیجه گرفتن بیشتر است.

 

مرگدری تاکید کرد: با بررسی هایی که تاکنون انجام دادیم و سند آمایش استان بازشناسی شد و از میان آنها 157 عنوان فعالیت موضوعات مهم استان شناسایی شد، از دل آن 57 پروژه محرک استان بیرون آمد و به بهانه سفر 27 پروژه اساسی و بنیادی در استان تعریف شد.

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان اذعان داشت: ما زمینه را برای فعالیت بخش غیر دولتی فراهم ساختیم این درحالی است که وضعیت استان وضعیت مطلوبی نبوده است به حدی که مثلا در موضوع نیروی انسانی که 129 میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم 65 میلیارد تومان کسری اعتبار هزینه داشتیم و در طرح های عمرانی بیش از هزار طرح نیمه تمام داشتیم.

معاون برنامه ریزی استاندارگلستان یادآوری کرد: ما استان را از تک محوری به حوزه 4 محوری ارتقاء وضعیت داده شد که کار بنده و استاندار نبوده بلکه همه دستگاهها و علاقه مندان در این فرایند مداخله کرده اند.

معاون برنامه ریزی استانداری گلستان همچنین با تاکید بر اینکه ساختار اداری ما ساختار چابکی نیست، افزود: از همه علاقه مندان و اساتید می خواهم که به فرمانداری و شهرستان کمک کنند، دولت نیز با برنامه ریزی های انجام شده به دنبال رونق اقتصادی در سال 94 است.

رحمت الله نوروزی با اشاره به اجرا نشدن مصوبه هیئت دوبت درباره تبدیل جزیره آشوراده به منطقه گردشگری اظهار داشت: در سفر استانی هیئت دولت به گلستان، این مصوبه به تصویب رسید اما متاسفانه این طرح به علت مخالفت یکی از مشاوران رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، هنوز اجرائی نشده است.

وی با اشاره به سهم کم استان گلستان در بخش گردشگری افزود: یکی از راه‌های توسعه استان گلستان، توجه به گسترش صنعت گردشگری است که در همین باره طرح‌هایی برای استفاده از ظرفیت موجود در مناطق زرین گل و آبشار کبودال در دست طراحی است که امیدواریم با اجرای آن زمینه رشد گردشگری در منطقه مهیا شود.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه عدم تناسب بین آموزش و نیازهای جامعه نقطه آسیب جامعه ما در سنوات گذشته بوده است، گفت: رشد کمی دانشگاهها و رشته های دانشگاهی متاسفانه هیچ گونه تناسبی با نیازهای جامعه نداشته است و باعث شد تحصیلات فرزندان ما بالا برود اما از همان توان دیپلم آنها هم بی بهره ماندیم.

محمدرضا وطنی، مدیرکل آموزش و پرورش گلستان اظهار داشت: فضا و مکان یکی از موضوعاتی است که در هر توسعه ای باید به آن توجه شود، زیرا شرایط زمانی و مکانی از مهمترین عواملی است که برنامه ریزان توسعه باید به آن توجه کنند.

وی افزود: در راه توسعه لازم است ابتدا وضعیت موجود را تجزیه و تحلیل و ظرفیت های موجود را شناسایی کنیم و پس از آن باید نسبت به توانمند سازی نهادها و سازمانهای شهرستان اقدام کنیم چرا که هیچ جامعه ای نمی تواند توانمند باشد مگر آنکه سازمانهای آن جامعه سازمانهای توانمندی باشند.

وطنی یادآور شد: مرحله دوم، توانمندی نیروی انسانی جامعه است که همه صاحب نظران بر این مسئله معتقدند و اگر چنین امری محقق شود و نیروی انسانی توانمندی در جامعه داشته باشیم یقینا بکار گیری درست این نیروی توانمند به سود منجر می شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم شهرستان رشد بکند باید زمینه همکاری بین سازمانها را فراهم آوریم، و اگر می خواهیم کشاورزی رشد کند باید کشاورز ما دانش کشاورزی را داشته باشد.

ابراهیم کریمی مدیر کل میراث فرهنگی وصنایع دستی گفت: ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار برای بهسازی منطقه گردشگری آبشار کبودوال به عنوان میراث طبیعی اختصاص یافته که در روزهای آینده عملیات اجرائی آن آغاز خواهد شد.

کریمی ادامه داد: ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان، ساخت موزه بزرگ باستان‌شناسی در گنبدکاووس، زیباسازی سواحل بنادر ترکمن و گز با حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی و تبدیل جزیره آشوراده به منطقه ویژه گردشگری از مهم‌ترین این طرح‌ها است.

مختار مهاجرمدیر کل سازمان جهاد کشاورزی گفت: ما باید زیر ساخت های توسعه پایدار در بخش كشاورزی رافراهم كنیم كه این كار ایجادشده است.

وی افزود: در بخش آب با حمایت های مجلس در كشور و استان به موفقیت های چشمگیری دست پیداكرده ایم اما در بخش نهاده ها مشكلاتی داریم كه حمایت ها را می طلبد.

مهاجر گفت: مكانیزاسیون كشاورزی در گلستان نسبت به دو سال پیش كه ۳۵ میلیارد تومان اعتبار داشت سال قبل به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

حسینقلی قوانلو مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: در بخش سرمایه گذاری، استان هم ضعف های نرم افزاری و هم سخت افزاری دارد که مانع از رشد می شوند. دستگاه های اجرایی چون کارهای بزرگ ندیده اند همراه نیستند. رویکرد استان قبلا فقط کشاورزی بود و الان استان چهار بال کشاورزی، صنعت، تجارت خارجی و گردشگری دارد.

وی با بیان این که بسیاری از سرمایه گذاران برای کارهای بزرگ ترس دارند و بزرگترین مانع تحریم ها است، افزود: اگر حمایت دولت نباشد سرمایه گذاران با شرایط تحریم ها کمتر ورود پیدا می کنند زیرا مبالغ درخواستی برای سرمایه گذاری در استان بالا است.

وی بیان کرد: چون آن ها علاقه دارند تولیدات خود را از طریق خلیج فارس به اروپا ارسال کنند و ظرفیت ریل ما یک و نیم میلیون تن است، باید حدود ۷ میلیون تن را زمینی برد لذا پایانه های غلات را پیش بینی می کنیم و امیدواریم ریل عریض تا پایانه غلات کشیده شود و اداره راه آهن هم مسیرهای فرعی را بکشد.

قوانلو از برنامه ریزی برای افزایش دو برابری صادرات غیر نفتی استان خبرداد و گفت: با توجه به برنامه هایی که رییس جمهور در ابتدای سال اعلام کرد، امسال سال رونق پایدار توسعه تجارت خارجی یا صادرات غیر نفتی و اشتغال جدید است و سازمان صنعت معدن و تجارت استان در راستای اهدافی که توسط وزارت خانه برنامه ریزی شده است، در نظر دارد صادرات غیرنفتی خود را از ۳۷۰ میلیارد دلار در سال گذشته به حدود ۶۰۰ میلیارد دلار در سال جاری برساند.

وی بیان کرد: متاسفانه بانک ها سال گذشته خوب همکاری نکردند و همراهی لازم را با بخش صنعت نداشتند اما در سال ۹۴ با کمک استاندار، ۸۰ درصد مراحل صدور وام در اختیار بانک ها است و اولویت بندی اعطای وام در اختیار بخش های دیگر و ارگان های حمایتی است.

متاسفانه بانک ها سال گذشته خوب همکاری نکردند و همراهی لازم را با بخش صنعت نداشتند اما در سال ۹۴ با کمک استاندار، ۸۰ درصد مراحل صدور وام در اختیار بانک ها است.

وی ادامه داد: قرار است در جلسات آینده درباره کاهش بدهی های معوق و تفاهم با بانک ها برنامه ریزی شود و اگر بانک ها همراه نباشند خودشان ضرر می کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه ضعف استان این است که آمارها به روز نیست و تلاش می کنیم این مشکل را به روز و درست کنیم؛ تنها آمار بخشی صادرات درست است و در لبنیات ۲۰ درصد و در مرغ ۱۶۵ درصد رشد صادرات داشتیم.

 اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

رویداد صدرا باهدف ایجاد زمینه‌ای برای معرفی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه به صنعت و همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانشجویان برگزار می‌شود.
فرماندار در بازدید سرزده از روستای حسن طبیب به شنیدن مشکلات و نیازهای اهالی روستا پرداخت و بر اهمیت تعامل مستقیم با مردم تأکید کرد.
به مناسبت روز ملی ثبت احوال،فرماندار علی آبادکتول از اداره ثبت احوال شهرستان بازدید به عمل آورده و این روز را به کارکنان زحمتکش این اداره تبریک گفت.
فرماندار علی آبادکتول:راهداران همواره به عنوان فرشتگان نجات در جاده حضور دارند و شب و روز برای آنان در خدمت رسانی به هموطنان فرقی نمی کند.
دو پروژه آبرسانی مخزن آب حکیم آبادفندرسک و پمپاژ آب امیرآباد فندرسک در شهرستان علی آبادکتول به بهره برداری رسید.
Skip to content