نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

جلسه بزرگداشت روز صنعت چاپ در اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان علی آباد کتول تشکیل شد

ریاست اداره فرهنگ و ارشاد علی آباد کتول در این نشست گفت:یازدهم شهریور ماه یاد آور تلاش مستمر و زحمت مداوم جمع بزرگی از کارگران، صنعتگران و هنرمندان در توسعه ی فرهنگ ایران زمین است. اگرچاپ نبود انتقال دانش هم نبود چاپ یعنی توسعه و حرکت و پویایی.

فکر کنید که صنعت چاپ نبود جامعه چگونه بود; اسکناس، کتاب و مجله و روزنامه و…

چاپ وسیله ی ارتقاء فرهنگ و ماشین تولید علم به ایران شد.

با توجه به اهمیت چاپ نامگذاری روز یازدهم شهریور ماه به عنوان روز ملی صنعت چاپ در تقویم ایرانیان در سال 1382 با تلاش اسداله جامی مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد اسلامی انجام شد و در شورای فرهنگ عمومی تصویب شد.

واژه ی چاپ احتمالا از کلمه ی ” چانپا” که کلمه ای هندی است گرفته است ولی عده ای معتقدند که از ” چاو” مغولی گرفته شده است چاو نوعی پول در عصر ایرانیان بوده است .

توسعه ی علم و تکنولوژی مدیون توسعه ی صنعت چاپ است و توسعه در کشور بدون توسعه ی چاپ بخصوص توسعه ی چاپ کتاب و فرهنگ کتابخوانی اتفاق نخواهد افتاد. توسعه ی مطبوعات و بسیاری از رسانه های ارتباط جمعی مدیون توسعه ی صنعت چاپ است و حتی در بخش صادرات کالاهای تولیدی نیازمند توجه به صنعت چاپ و بسته بندی کالا است و امروزه با توسعه ی رایانه و تجهیزات رایانه ای تحولی در حوزه ی صنعت چاپ اتفاق افتاده است.

دگرگونی در چاپ و نشر و پس از آن توسط گوتنبرگ انجام شد.

 

Skip to content