عصر روز گذشته 27 مهرماه 1400 ، دکتر جمالی فرماندار علی آباد کتول در نشستی صمیمی با مهندس نصرالهی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت خاوردشت و دکتر لادن مقدم رئیس هیئت مدیره کارخانه ریسندگی و بافندگی ماهوت شمال دیدار و گفتگو نمود .
به گزارش روابط عمومی فرمانداری علی آباد کتول ، در این دیدار که در راستای گفتگو برای آغاز همکاری های فی مابین شرکت کشت و صنعت خاوردشت و مجموعه ماهوت شمال بر گزار شد ،دکتر جمالی فرماندار از طرحهای تشویقی سازمان جهاد کشاورزی استان برای افزایش کشت پنبه در استان خبر داد و افزود: با رایزنی وهماهنگی با مرکز تحقیقات پنبه کشور (که در استان گلستان می باشد ) ، سازمان جهاد کشاورزی استان و کارخانه ریسندگی ماهوت شمال ، میتوان با ارائه طرحهای تشویقی و برنامه ریزی مناسب سطح کشت پنبه در استان را افزایش داد و با توجه به نیاز روزانه کارخانه ماهوت شمال در سال ( 17 تن پنبه) می توان مجددا کشت پنبه را در سرزمین طلای سفید ، احیاء کرد.
فرماندار در ادامه خاطر نشان کرد : این مجموعه آماده خریداری کل پنبه تولیدی در شهرستان علی آبادکتول و استان گلستان می باشد و میتواند ضمن کمک به رشد و توسعه شهرستان در حوزه اشتغال و اقتصاد، به برند منطقه کتول تبدیل شود
نماینده عالی دولت در پایان از پیگیری و نظارت مجموعه شهرستان از روند احداث این کارخانه خبر داد و اذعان داشت : مراحل احداث این کارخانه (ریسندگی ماهوت شمال) در فضایی به مساحت 5 هکتار و با زیربنای سالن خط تولید 22000متر مربعی ، به سرعت در حال انجام است .
مهندس نصراللهی مدیرعامل شرکت ضمن خوش آمدگویی به فرماندار و میهمانان ، گفت : در راستای بهره وری از ظرفیتها و تجهیزات موجود در شرکت ، واحد پنبه پاک کنی این مجموعه ، پس از حدود ۱۴ سال مجددا تعمیر و راه اندازی شده است.
وی در ادامه افزود : این اقدام به دست کارشناسان مجرب و مختصصان شرکت کشت و صنعت خاوردشت و به منظور ارائه خدمات بیشتر جهت عرضه محصولات و کمک به رونق تولید منطقه ،با توجه به انحصار تولید لینتر دو در این شرکت صورت پذیرفته است.
مدیرعامل خاوردشت ، گفت : مواد اولیه واحد پنبه پاک کنی این شرکت (که به تازگی احیاء گردید ) وش می باشد که از سطح مزارع پنبه استان گلستان جمع آوری میگردد و طی فرآیند خاصی در نهایت محلوج و پنبه دانه تولید می گردد .
نصراللهی در پایان خاطرنشان کرد: در بسیاری از کارخانجات تولید و عرضه پنبه، پس از برداشت و جداسازی پنبه از گیاه ، آن را توسط دستگاه های پنبه زنی از هر گونه مواد خام و اضافی موجود بر روی آن، پاک می کنند که با نام پنبه محلوج شناخته میشود ، که در بسیاری از صنایع کاربرد فراوانی دارد. اما پنبه وش، نوعی پنبه طبیعی و دست نخورده و باهمان ضایعات و مواد اضافی می باشد.
دکتر علیرضا لادن مقدم رئیس هیئت مدیره کارخانه ریسندگی و بافندگی ماهوت شمال ، از سرمایه گذاری 580 میلیارد تومانی برای احداث این پروژه عظیم خبر داد و گفت : برای احداث و راه اندازی کارخانه بزرگ ریسندگی ماهوت شمال بیش از ۲۸۰ میلیارد تومان توسط هیئت مدیره سرمایه گذاری شده و دولت نیز یک وام ۳۰۰ میلیارد تومانی جهت تکمیل و راه اندازی آن در نظر گرفته است که به صورت مرحله ای در حال تزریق می باشد .
لادن مقدم در پایان از آمادگی این مجموعه تولیدی جهت همکاری با شرکت کشت و صنعت خاوردشت برای افزایش سرانه تولید و افزایش اشتغال گفت و افزود : این مجموعه در راستای افزایش کشت و تولید پنبه و تامین مواد اولیه برای کارخانه بزرگ ریسندگی ماهوت شمال ، در حال راه اندازی می باشد لازم به ذکر است بهترین خطوط تولید و مدرنترین ماشین آلات از کشورهای سوئیس و آلمان برای این مجموعه خریداری شده که در حال نصب و راه اندازی می باشد .