به گزارش روابط عمومی فرمانداری؛ احمد تجری مفرد در تجمع اعتراض آمیز “ستاد مردمی بازگشت چشمه های زرين گل” به انتقال آب سرچشمه های زرین گل به استان سمنان که با حضور مسئولان و بومیان منطقه برگزار شد، بیان کرد: طرح انتقال آب از سرچشمه هاي زرين گل تاکنون بيش از 20 ميليارد تومان براي دولت هزينه داشته اما اين طرح در زمان پرآبي مصوب و اجرا شد که در شرايط کم آبي فعلي بايد در اجراي آن از طريق وزارتخانه تجديد نظر شود.
اظهار کرد: طرح انتقال آب بر اساس 100 درصد دبی آب سال 1378 مصوب شد که بر اساس آن قرار بود ساليانه 5 ميليون متر مکعب به شهرستان شاهرود انتقال يابد و 5 میلیون متر مکعب نیز سهم شهرستان علی آبادکتول باشد.
وي تصریح کرد: ما به آن مصوبه احترام مي گذاريم، اما آن زمان استان گلستان و شهرستان علی آبادکتول معضل خشکسالي و کمبود آب نداشت ولی با تغيير شرايط آب و هوايي فعلی، ما به شدت با تقلیل آب بعضی چشمه ها تا نصف و حتی خشک شدن بعضی چشمه ها مواجه هستيم.
تجری مفرد هشدار داد: خشکسالی تهديد بزرگی برای ذخيره گاه بين المللی سرخداری است و باید برای اصلاح وضعیت انتقال آب هر چه سریعتر اقدام کنیم.
فرماندار علی آبادکتول با تاکید بر اینکه جاده سازي صورت گرفته مغاير مصوبه است، متذکر شد: باید انتقال 5 ميليون متر مکعب آب به 3 ميليون مترمکعب کاهش يابد.
تجری مفرد در ادامه مردم را به حفظ آرامش و پیشگیری از تصمیمات احساسی دعوت کرد و گفت: قرار بود با مسئولین ارشد استانی از محل اجرای طرح بازدیدی داشته باشیم که به دلیل وقوع سیل کنسل شد اما در هفته جاری این بازید با حضور نمایندگانی از سوی مردم و دادستان، رئیس محیط زیست، منابع آب و جهادکشاورزی انجام می شود.
رحمت اله نوروزي در تجمع اعتراض آمیز “ستاد مردمی بازگشت چشمه های زرين گل” به انتقال آب سرچشمه های زرین گل به استان سمنان که با حضور مسئولان و بومیان منطقه برگزار شد، اظهار کرد: طرح انتقال آب سرچشمه های زرین گل به استان سمنان 10 سال پيش به تصويب رسيد اما در حال حاضر شهرستان علی آبادکتول دچار معضل شدید کم آبی است و امکان انتقال آب به سایر استان ها و شهرستان ها را ندارد.
وی با اشاره به پیشینه مخالفت های خود با انتقال آب زرین گل و پیگیری تحویل گرفتن مرزهای جغرافیایی علی آباد کتول از سمنان، اظهار کرد: در سال 1391 و در اولين ماه هاي حضور در مجلس شوراي اسلامي از رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور تعيين مرزها و واگذاري عرصه هاي حوزه علي آبادکتول (شيرين آباد) که در مديريت منابع طبيعي سمنان است، را خواستار شدم.
وي اظهار کرد: در مهرماه همان سال و در جلسه پيگيري بازگشت حوزه سرزمینی علی آبادکتول، اجراي این موضوع به معاونان سياسي امنيتي استانداري سمنان و گلستان واگذار شد اما اين مهم تاکنون محقق نشده است.
نوروزی همچنین با اظهار مخالفت شدید خود از انتقال آب شهرستان علی آبادکتول به استان سمنان با وجود مشکلات کم آبی در این شهرستان، تاکید کرد: در نطق پيش از دستور 27 مرداد ماه 94 در صحن علني مجلس دوباره موضع مخالفت خود با انتقال آب به استان سمنان را اعلام و به وزير نيرو و رئيس جمهور تذکر داده ام.
وي تصریح کرد: مسئولان و نمايندگان گلستان به دليل قطع درختان و تخريب جنگل ابر و همچنين موضوع کمبود شديد آب در گلستان و به ويژه علي آبادکتول با اجراي اين طرح به شدت مخالف هستند و با پيگيري هاي انجام شده اين طرح هم اکنون و به طور موقت متوقف شده است.